PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS Kazanma Rehberi

24 Nisan 2017, Pazartesi, 12:05:17

21E33E15-1924-491F-88AC-DC039BE2E8D4-1700-000001B0FF82953D

Oyunda daha üst sıralara oynamak istiyorsanız, sizi yönlendirecek ve vermiş olduğu bir takım taktikler ile sizi birçok oyuncunun önüne geçirecek bir rehber. Bu rehberi iyi bir şekilde kullanır ve anlarsanız, kazanma şansınız büyük oranda artacak.

Atlamamız Gereken Yerler ve Atlandığında Ne Yapılmalı
İlk olarak uçaktasınız ve nerede ineceğinizi bilmiyorsunuz sorun değil ilk olarak uçağın ne yöne gittiğini öğrenin daha sonra atlayacağınız yer uzak bir yer olsun ki ilk lootu yaparken ölmeyin !
Evde hızlıca etraftaki tüm eşyayalara bakın, yani evdeki her odayı iyice araştırın. Fakat bir noktada çok da oyalanmayın, çünkü evin içerisinde olduğunuz sürece harita kontrolünü kaybedeceksiniz. Hızlı eşya toplama hızlı bir şekilde toparlanın ve ilerleyin. Her zaman yüksek leveldaki eşyaları alın zaten bu eşyalardan 3 adet var zırh, kask ve sırt çantası. Başlarda sırt çantası bulamazsanız, taşıma kapasiteniz çok kısıtlı olacaktır. Tabancalar pek iyi olmadığı için diğer silahlara yönelin. Tabancalar şu an için oyunda pek iyi değiller ve özellikle düşmanınızda kask ve zırh var ise öldürmek neredeyse imkansız.
Resimdeki gibi (kırmızı uçak – yeşil atlayacağımız ve gideceğimiz yer)
şimdi gördüğünüz gibi

9EE49A8A-DEC0-47C1-8584-B7BA7F47B7B1-10591-00000AF2FAF89110

uçaktan ne kadar uzağa atlarsak o kadar iyi çünkü adamlar oraya atlamayacağı için siz orda rahatca loot yapabileceksiniz.

Atlayış
Uçaktan atladığınız andan itibaren serbest düşüşte olacaksınız ve paraşüt açmazsanız bir noktadan sonra o kendi kendine açılacaktır zaten. Bu noktada düşmek istediğiniz noktaya göre vücudunuzu doğru şekilde ayarlamanız lazım. Dikine dalış yaparsanız oldukça hızlı bir şekilde yere inersiniz. Ama haritada gösterilen yeşil alana gitmek için w tuşuna basın ve mouse’ı gökyüzüne çevirin ve yukarıdaki pusuladan işaretleyin ineceğiniz yer pusulada gözükecektir.

Sağlığınız
Bandajları ve medikal çantayı 75 canın altında olmadığımız sürece kullanmayın. Bandajlar 10 can, medikal çantalar ise 75 can veriyor. Sıhhiye çantası ise canımızı tamamen dolduruyor. Enerji içecekleri, ağrı kesiciler ve adrenalin iğnesi (gerçi adrenalin iğnesi çok nadir bulunuyor) enerji içecekleri ve ağrı kesiciler zamanla canımızın fullenmesini hızlı koşmamızı ve iyi nişan almamızı sağlıyor.

Haritalar ve Güvenli Alanlar
Halkalar
Şimdi lootunuzu yaptınız iyi silahlara sahipsiniz diyelim

6A39AE0F-C863-42DB-BD74-154D7AC020AB-10591-00000AF50E412F16

Resimde 3 adet alan var.

1.Kırmızı alan – bu alanda kalmanız iyi değil hemen gidip en yakın evde kırmızı alanın geçmesini bekleyin. Çünkü dışarıda kalırsanız, bombardımanın hedefi olursunuz ve ölme ihtimaliniz olur.
2.Mavi halkanın dışı – bu dış alanda canınız inmeye başlar mavi halkanın içinde girdiğiniz zaman inmesi durur ama sonraki mavi alan size doğru gelmeden önce beyaz alana geçmek zorundasınız.
3.Beyaz alanlara güvenmeyin sürekli küçülmektedirler. Belli bir zaman dolunca küçülürler ve o alanda olmazsanız ve  mavi alan üzerinize gelirse ölebilirsiniz.

83EB308B-4430-4455-B23D-3AD5B36F31B7-10591-00000AF6149E5F8A

İşte mavi alanın size doğru gelmek üzere olduğunu gösteren gösterge (ekranın sağ altında haritanın üzerindedir)
Halkayı kovalamak yerinde tam ortasında kendinize bir ev berlirleyin ve orada bekleyin halka eğer başka yere doğru küçülüyorsa ilerleyin ve o alanda kendinizi ortalayın.

Ne yapılmalı
Şimdi yapmanız gereken basit önden yer almak. Neyi mi kastediyorum şunu; beyaz halkanın tam ortasındaki evlerin birinde olun ve koşarken alt tuşuna basılı tutarak çevrenizi kontrol edebilirsiniz. Ağaçların arasından gidin.

Önemli Olan Düşman Öldürmek Değil Kazanmak!
Gizlenerek ve Saklanarak İlerleyin.
İlerliyorsunuz ve adam da önünüzden ve ya sağınızdan gidiyor, yön değiştirin ve adamla çatışmaya girmeyin. Bu sizin %50 ihtimale ölümünüze yol açabilir. Saklanın ve sakın gereksiz çatışmaya girmeyin. Rakipleriniz saklandığınız evinizde olsa bile sakın belli etmeyin ve bırakın gitsinler, dışarıda birbirlerini yesinler. Bu sizi 1.liğe ulaştırabilir. Nasıl ve nereye saklanacağız derseniz, basit boş bir oda bulun ve kapısını dışarıdan açın, arkasına saklanın ya da eğer girdiğiniz evdeki kapıları odalarının kapılarını tabiki açık bıraktıysanız, kesinlikle açıp arkasına saklanın. Yok kapalı ise girdiğiniz odanın kapasını da kapatın ve arkasına geçin. Adam içeri girdiğinde, o da içeri doğru açılacağı için siz de saklanmış olacaksınız genelikle oraları kontrol etmezler. Önünüzde silah v.s yoksa ve girdiğiniz evdeki dış kapıyı kapatıp odaların kapısını açarsanız, olmaz çünkü evde birisinin olduğunu düşünürler bu demek oluyor ki lootladığın evdeki odaların kapısını çıkarken örtün ve kesinlikle dış kapıyı açık bırakmayın. Her sesi dinleyin kendinizi göstermeyin.

Kamuflaj ve Araba
Kamuflaj çok önemlidir. Beyax giysiler almayın. Kahverengi, gri, siyah ve yeşil renkleri kullanın.

Arabayla gitmeden önce 2 kere düşünün çünkü arabada kolay hedefsiniz. Beyaz halka ilerlerken mecbur kalırsanız, arabaya binin çünkü sizinle birlikte beyaz halkaya doğru gidenler olabilir ve onlarla arabada iken karşılaşmak istemesiniz. Ya canlı canı inmiş bir şekilde (iyi nişancıysa) yada ölü bir şekilde kurtulursunuz. Ama oyunun başında arabayı kullanın. Eğer zaman varsa mavi halka gelmeden en az 1 dakika gibi atlayın ve gaza basın bu arada shift tuşuna basarsanız nitro var unutmayın. Her arabada geçerli beyaz alanın ortalarına gidin ve yolda adam gördüyseniz ve sıkmaya başladıysa size panik yapmayın. Panik olmak demek ölmek demektir. Shift basılı tutun ve oradan uzaklaşın. Sakın durmayın zık zak çizerek ilerleyin ve tekerlek vurulup patlarsa ilerlemek nitroyla bile zor o yüzden ilerleyin veya adamla çatışın eğer böyle bir durumdan sağ çıkmanız gerekirse sis bombasını atın ve kaçın en ez 2 tane bulundurun yanınınızda.

Silahlar ve Eklentiler
Hasar olarak şuan oyunda awm ve akm en iyi silahlardan eklentilere gelecek olursak bir evde buldunuz diyelim hemen altında eğer size uyan silah varsa o silahın şekli cıkacaktır. Eğer bunu göremediyseniz, üzerine sağ tıklayıp da silaha geçip geçmediğinizi görebilirsiniz. Bu arada silah tercihimiz duruma göre olmalı. Yani bir şehire indiyseniz ve oraya birçok kişi indiyse bir pompalı evin içindeki adamı tuzla buz edebilir veya 1 evde akm buldunuz ve koşmanız gerekiyor o zaman akm gayet işinizi görecektir.

HASARLARI
Çanta zırh ve kask seviyeleri ne kadar yüksek olursa o kadar iyi
1 level
2 level
3 level
vardır. Daha fazla level mevcut değil oyunda ve level 3 en iyisidir. Ama level 2 de işinizi görecektir.

DE6D58DD-B03A-4F03-AB51-935B3D4FFEDB-10591-00000B099C1BBC56 8F2E4BD3-3574-46D0-8375-A049D7872058-10591-00000B099DD3E761

Sizde olması gereken eşyalar
2.Seviye bir zırh.
Çanta.
2 seviye kask 1 seviye olsa da olur.
Uzun menzilli bir silah akm gibi.
Enerji içecekleri ve ağrı kesiciler.
Bandajlar İlkyardım kitleri sıhiye çantaları.
Bolca Mermi
Bu arada silahınızı eklenti eklemeyi ihmal etmeyin 2x dürbün gibi.
En az 2 adet sis bombası.

Sakın Uçaktan Atılan Dropları Kovalamayın
Tamam iyi silahlar çıkabilir ama inanın ona doğru koşan adamlar olacak. Belki de sizden önce varmış ve pusuya yatmış kişiler, yani bu bir ölüm tuzağı. Ölmemeniz bir mucize olur. O droplara sakın koşmayın, aksine uçak dropu atarken nereye attığını bakın ve onun uzağından geçin. Bunun bir survival yani kaçış oyunu olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın.

Tuş Atamaları
Tuş atamaları ve nasıl kullanıldıkları gayet önemli. Düşmanı gördüğünüzde, panik olup silahı sırtınıza koymak istemesiniz.

Z yere yatmak
C eğilmek
Q ve E sağa sola hafifce bakmak 3. şahısdan bakıyorsanız solaksanız q basmanız yeterli.
X silahlarınızı arkanıza koyar.
TAB ve I envanterinizi açar.
F neye göre kullandığınıza göre değişir. Zira envanterinizden bandaj kullanırken basarsanız iptal olur veya bir arabayı kullanmanızı sağlar.
CTRL csgo oyuncusuysanız yavaş ve sessiz yürümek olduğunu bilirsiniz ve  bu oyunda da aynı şekilde.
SHİFT Hızlı koşmak veya eğilirken de hızlı hareket etmek.
Bunlar genel tuşlar ayrıntılı bir şekilde bakmanız gerekebilir oyun zira Türkçe o yüzden anlamanız kolay olacaktır oyun ayarlarından.

Adamları Kolay Görebilmek
Adamları kolay görebilmek için grafik ayarlarımızı resimdeki gibi yapmak yararınıza olacaktır. Ama oyundan pek haz etmiyorsunuz. Baştan belirtelim.
Ayarlar bu şekilde:

47162A45-D8A7-4110-9F5B-F72970C81E40-10591-00000B0B9ABD988D

848 defa okundu.

Yorum

*
*