Heroes of Might and Magic IV(4) Rehber

25 Temmuz 2012, Çarşamba, 15:47:03

Heroes of Might and Magic IV(4) oyunu Heroes serisinin 4. oyunu olma özelliğini taşır. Oyunda hemen hemen her konuda bir takım değişikliklere gidilmiştir. Bu değişimleri ve oyunun genel oynanımını sizlere anlatmaya çalışacağız. Bilindiği üzere Homm 4 3DO’nun çıkarmış olduğu son Homm olma özelliğini taşır. Homm 3 hayranları oyunun beğenisi konusunda 2’ye bölünmüştür ve bu bölünme zaten belirli bir oynayıcı kitlesi olan oyunun Ubisoft’a satılmasına zemin oluşturmuştur.

Oyunun Tam Çözümü

Hammadde Sistemi

Oyunda ilk 3 oyuna göre değişmeyen nadir şeylerden birisi hammadde sistemi. 7 adet hammadde türü var ve bu hammadde türleri kalelerinizi geliştirmeniz için büyük önem taşıyor. Altın oyundaki en önemli kaynağınız.2. olarak en önemli kaynaklarınız ise taş ve odun. Hemen hemen her binanın yapımı için taş ve odun gerekiyor. Gemler, Mercuryler, Sulfurler ve Crystaller ise daha çok ileri düzey ve sihirli binaları kurmanız için gerekiyor. Oyunda tur çevirdikçe verilen hammadde miktarları da değişmemiş. Odun ve Taş için 2’şer birim, diğer hammadde kaynakları için ise 1 ‘er tane veriliyor.

Bina Sistemi

Oyundaki bina sistemi ilk 3 oyundan tamamen olmasa da büyük oranda değişik tasarlanmış. Eskiden upgrade yapabildiğimiz askeri binalar artık yok. Onun yerine 2 canavar türünden birini seçerek ilerleyebildiğiniz bir gelişme sistemi var. Bu 2 canavardan birini bir diğerine tercih etmek zorundasınız. Ayrıca almış olduğunuz diğer aynı tür kalelerde de aynı canavarları seçersiniz ordunuz daha güçlü olacaktır. Bunun yanı sıra yapmış olduğunuz Citadel ve Castle gibi geliştirmelerde artık sadece surlarınız güçlenecek. Surlardan ok atan okçular artık bulunmuyor.

Savaş Alanı

Savaş Alanı yukarıdan aşağıya doğru bir görünüm kazanmış. Savaş Alanında en göze çarpanlardan birisi Kahramanınızın artık savaşa büyüsü dışında yayı ve kılıcı ile katılabilmesi. Artık kahramanınız atının üstünde ordunun başında beklemiyor. Direk olarak can ve vuruş puanları ile savaşa dahil oluyor. Heronuz sahip olduğu özelliklere göre yeri geldi mi ok atabiliyor, yeri geldiğinde ise güçlü bir yakın dövüş savaşçısı olarak savaşabiliyor. Ayrıca oyundaki savaş sistemi oldukça geliştirilmiş bir örnek verecek olursak; Okçularınızın yeteneklerine göre vuruşları bulunuyor. Uzakta bulunan bir canavar 4 kat az derecede bile vurulabiliyor. Yani sıradan okçuların etkili olması için düşman canavarların biraz daha yaklaşmasını beklemeniz daha etkili olacaktır. Bu özellik Heroes 3’te de bulunuyordu. Fakat en fazla vuruş yarı yarıya düşüyordu. Homm 4’te bu oran okçu sınıfın kalitesine göre çeyreğine bile düşebiliyor. Bunun dışında Cyclops gibi üstün tür okçu sınıfları ise bu oran neredeyse sıfır.

Savaş Alanında birçok türde canavar çarpışabiliyor. Oyunda taş kağıt makas sistemi uygulanmış. Bir yönden daha üstün olan canavar kendisinden neredeyse 1 seviye aşağıda olan bir canavarla yeri geldiğinde kafa kafaya çarpışabiliyor. Bazı özel canavarların kendine has büyülü özellikleride bulunuyor.(Taşa çevirme, Attığı taşlar ile toplu hasarlar verebilme gibi).

Kaleler

Oyunda 6 türde kale bulunuyor.

1-)HAVEN KALESİ

Haven kalesi tipik bir insan kalesi. Yeşil atmosferi ve Life Magicten aldığı güç ile insanların edebi kalesi olduğunu söyleyebiliriz. Squire, Crossbowman, Ballista, Pikeman, Monk, Crusader, Champion, ve Angel gibi üniteleri üretebilir.

2-)ACADEMY KALESİ

Tipik bir Homm 3’teki Tower kalesi. Order Magicten aldığı büyü ile güçlü bir kaledir. Ayrıca soğuk bir iklimin kalesidir. Genellikle karlı alanlarda kuruludur. Halfling, Dwarf, Mage, Gold Golem, Genie, Naga, Titan, ve Dragon Golem gibi üniteleri üretebilir.

3-)NECROPOLİS KALESİ

Yaşayan ölülerin kalesi. Korkunç bir atmosfere sahiptir ve oyundaki en karanlık kale türüdür. Gücünü zehirli ve necromancer büyülerinden oluşan Death Magicten alır. Genellikle volkanik dağların eteklerinde bulunurlar. Skeleton, Cerberus, Ghost, Vampire, Venom Spawn, Bone Dragon, ve Devil gibi üniteleri üretebilir.

4-)ASYLUM KALESİ

Gücünü Chaos Magicten alan bolca sihirli yaratığa sahip bir kaledir. Homm 3’teki Dungeon kalesine aşırı derecede benzer. Orc, Bandit, Medusa, Minotaur, Efreet, Nightmare, Hydra, ve Black Dragon gibi üniteleri üretebilir.

5-)PRESERVE KALESİ

Doğa ile bütünleşmiş canlıların kalesidir. Masallara konu olan peri,anka kuşu(Phoenix) gibi canlıları içinde bulundurur. Nature Magic büyü türleridir. Kısacası ormanın efendileridirler. Sprite, Wolf, Elf, White Tiger, Griffin, Unicorn, Faerie Dragon, ve Phoenix gibi üniteleri üretebilirler.

6-)STRONGHOLD KALESİ

Barbarların ve yakın dövüşte en usta kişilerin bulunduğu bir kale türüdür. Might yani güç ile özdeşleşmişlerdir. Askerleri çok güçlü can puanına,kalkana ve saldırı puanına sahiptir. Bunun dışında büyücülükten yoksundurlar. Berserker, Centaur, Nomad, Harpy, Ogre Mage, Cyclops, Thunderbird, ve Behemoth gibi üniteleri üretebilirler.

3.110 defa okundu. Etiketler:

Yorum

*
*