GTA 5 Online The Prison Break Görevi/Heist’ı Rehberi

4 Mayıs 2015, Pazartesi, 6:14:22

Eğer ilk Heist görevi olan Fleeca Job’u geçmişseniz The Prison Break Heist’ı oynayabilirsiniz. Fleeca Job görevini bitirdikten sonra Lester’dan bir çağrı alacaksınız ve The Prison Break görevi aktif olacak.

The Prison Break görevi 4 kişilik bir görev. Görevi planlamak/kurmak için 40.000 dolar gerekiyor. Amacınız hapishaneden Maxim Rashkovsky isimli Rus bilim insanını kurtarmak.

The Prison Break görevi 5 bölümden oluşuyor. Bunlardan ilki;

1-) The Prison Break Plane (Uçak)

Uçaklı bölümde bir kişi pilot oluyor. Diğer 3 oyuncu ise karadan destek veriyor. Bu görevi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi karadan destek verecek olan 3 oyuncunun bir arada kalması. Anlayacağınız bu 3 oyuncuda aynı araca binmeli ve beraber hareket etmeli. Mckenzie hava alanına yolculuk edeceksiniz. Bu yolculuk esnasında birçok kötü adamın saldırısına uğrayacaksınız.

mckenzie

Hava alanına ulaştığınızda tüm düşmanlarınızı öldürün ve uçağı bulun. Düşmanlarınızı en rahat Special Carbine ve Bullpup silahları ile öldürebilirsiniz. Uçak bir hangarın içerisinde uçağı çıkarmadan önce etraftaki düşmanları temizlemeli ve uçağın kalkışına engel olacak araba gibi nesneleri pistten çekmelisiniz. Daha sonra uçağı sürecek kişi belirtilen sarı noktaya uçağı götürüp, indirmeli. Bu esnada herhangi bir saldırıya uğramayacaksınız.

uçaknerede

2-) The Prison Break Bus (Otobüs)

Otobüs bu Heist’ın 2. aşaması. İlk görevdeki oyuncuları davet edin ve göreve girin. Heist liderinin evinde buluşup soygunu planladıktan sonra arabaya atlayıp ekip arkadaşlarınız ile birlikte Hapishane bölgesine doğru yola çıkıyorsunuz. Daha sonrasında orada kalabalık bir polis ekibi sizleri bekliyor ve oradaki otobüsü patlatmadan çalıp yerine teslim etmeniz gerekiyor.

Takım arkadaşlarınızdan bir tanesi bölgeye varır varmaz otobüse koşup binmeli, diğer takım arkadaşlarınız ise o kalabalık polis ekibini başka bir yöne çekmeli. Başka bir yöne çekmeli derken anlatmak istediğimiz şu, otobüse binen kişi çok önemli olduğu için diğer takım arkadaşları onu korumalı. Polisleri sürekli öldüre öldüre bir koruma sağlayıp hem zaman kaybedip hem riske girmektense Karin Kuruma aracınız var ise 1 tane yeterli, yok ise kesinlikle ekibinizden birisi satın almalı, bu araç ile diğer polisleri kendi peşlerine takmalı.

otobüs

Diğer 3 kişi eğer polisleri kendi peşine hemen takıp kendilerine yönlendirmeli. Daha sonra bindikleri araç çok hızlı olduğu için otobüsü süren kişi bir yandan sıyrılıp kaçarken, diğerleri ise arazilere doğru yönelip polislerden kurtulmalı. Polisten kurtulduktan sonra iş bitmiyor, kesinlikle tekrardan polislerin yanından geçmeyin. Geçmemeye dikkat edin çünkü, hali hazırda büyük bir hapishaneden otobüs çaldığınız için o otobüsü görür görmez polisler tekrardan sizi kovalamaya başlayacaktır. O yüzden dikkatli bir şekilde güvenli bölgeye otobüsü teslim etmeniz yeterli.

3-) The Prison Break Station (Polis İstasyonu/Karakol)

Bu görevimiz biraz sert ve iki takım gerekiyor. Biri Polis İstasyonu diğeri Kargo Gemisi.

Polis İstasyonu takımı, polis üniforması giyiyor ayrıca bir polis arabası çalmanız gerekiyor. Bunu yapmanın en kolay yolu telefonunuzdan polisi aramak ve geldiği zaman polisi dışarı zorla çıkartarak vurmak. Daha sonra aranma seviyesini kaybetmek için ıssız yerlerde takılın ve aranmayı sıfırlayın.

polisistasyonu

Polislerden kurtulduktan sonra polis istasyonuna gidin ve sarı alanın içine aracı park edin. Arabadan inin ve Polis istasyonuna ilerleyin. Bu ilerleyiş sırasında herhangi bir silahın kullanımda olmadığına dikkat edin yoksa ani bir şekilde ölebilirsiniz :) . Takımınızdan birisi istasyonun arkasına yürüyüp polis otobüsü çalarken diğer kişi de istasyonun arkasına dolanıp dışarıda beklesin daha sonra takım olarak birleşin ve otobüse binin eğer her şey yolunda giderse dikkat çekmeden uzaklaşabileceksiniz.

araçyak

Çaldığınız polis arabası ile köprü altına gidin ve benzin döküp yakın. Tekrar dönüp otobüse binin Kargo gemisi takımı görevini tamamlanınca göreviniz tamamlanmış olacak.

Polis İstasyonu dökümanları alırken Kargo Gemisi ekibi de bu sırada gemiden araba çalması gerekiyor. Güvetede ki korumaları öldürdükten  sonra konteynırı açmak için ateş edin arabayı alıp uzaklaşın. Ve son bir görev daha kaldı.

4-) The Prison Break Wet Work (Islak İş)

4. görevin başında birkaç avukatı halletmeniz gerekecek. Bu savunmasız adamları öldürmek çok zamanınızı almayacak.

Bu görev için 2 takım işi gerekiyor birinin adı Belediye Binası diğeri ise Konak. Belediye Binası takım üyeleri işaretleyiciyi takip ederek merdiveni bulup çatıya ulaşması gerekiyor.

Çatıya ulaştıktan sonra Belediye Binası merdivenlerine ulaşmadan 2 tane avukatı vurmanız gerekiyor bu süre içinde mutlaka tamamlamanız gerekiyor. Avukatlardan birisi evrak çantası var diğerinin yok 1 atış ile ikisini öldürmeyi denemelisiniz.

merdiven

Bundan sonra evrak çantasını almanız gerekiyor fakat polisler problem olacak yolcuların arasından sıyrılarak hızlıca almalısınız. Ayrıca Zentorno gibi bir hızlı spor arabaya ihtiyacınız var çantayı aldığınız gibi arabaya atlamalısınız.

Polis takibinden kurtulduktan sonra belirlenen adrese evrakları teslim edeceksiniz.

Bu arada Konak takımı dışarıdaki korumaları indirmek için görünmez olarak öldürmeli eğer fark edilirler ise hedef kaçıyor ve dışarı yakalayıp vurmak gerekiyor.

Evrakları alıp Konak görevini de hallettikten sonra Soygun planlama odasına dönüp Final görevine hazırlanıyoruz.

5-) The Prison Break Final Görevi

Final görevi şüphesiz en zor görevlerden bir tanesi. Ölmeye hazır olun çünkü gerçekten kolay olmayacak.

Öncelikle şunu belirtelim eğer bundan önceki dört görevin hazırlık aşamasında para harcadıysanız paranız kalmayacak o yüzden bundan önceki görevlerde ödeme almanız gerekmekte. Görevi bitirdiğinizde ki para dağılımı %55 oyun kurucu %15 takım üyelerine bizce %20 dağılım daha adil bir seçenek olabilir.

Burada dört adet rol bulunmakta. Bunlar: Mahkum, Gardiyan, Pilot, Yıkıcı.

Mahkum ve Gardiyan daha önceden çaldığınız otobüs ile beraber gidecekler fakat pilot ile Yıkıcı ayrılacaklar pilot daha önceden çaldığımız uçağı, yıkıcı ise Buzzard saldırı helikopteri çalacak.

kacis1

Gardiyan ve mahkum hapishane kapısına direk olarak gidince kapı açılıyor içeri girip uygun bir yere park ederek otobüsten çıkacaklar. Şimdi Rashkovsky’u çıkarmak için gerekli olan şeyleri hazırlamak kalıyor. Aynı zamanda gardiyanın bize ateş etmesini sağladık ama alarmlar çaldığı anda anti-terörist timine benzeyen gardiyanlar hapishaneyi basıyor. Onları bırakıp Rashkovsky’i bulup kendinizi takip ettirmeniz gerekiyor.

kacis

Rashkovsky sadece ileri doğru hareket ettiği için önünüze çıkan herkesi öldürmelisiniz. Eğer mahkum rolünü oynayan siz iseniz doğal olarak silahınız olmayacak ve ölü gardiyanların SMG tüfeklerini alarak herşeyi daha kolay hale getirebilirsiniz. Ama unutmayın çok fazla gardiyan öldürmeniz gerekecek.

Mahkum ve gardiyan çatışarak dışarı çıkmaya çalışırken pilotunda onları bekliyor olması gerekiyor. Fakat pilotun büyük problemi olan askeri jetleri yıkıcının Buzzard ile jetleri düşürmesi gerekiyor.

Sonunda mahkum ve gardiyan Rashkovsky ile hapishane kapısına ulaştığında zırhlı bir araca binmesi gerekiyor(Biz hapishane kapısına yaklaşırken bir tane zırhlı araç bulduk). Hapishane’den çıkarak hava alanı bölgesine girmeniz gerekiyor.

Tam bu noktada yıkıcının hava alanına giden arkadaşlarını koruması gerekiyor. Çünkü aranma seviyeniz 5 yıldız olacak ve sizi takip eden zırhlı araçlar ve polis helikopterlerinden sadece yıkıcı koruyabilir.

kacis2

Hava alanında kendilerini bekleyen uçağa vardıkları zaman (Rashkovsky, mahkum, gardiyan, yıkıcı). Yıkıcının bu sırada diğerlerinin havalana bilmesi için polis helikopterleri ile çatışması gerekiyor. Pilot havalandığında polislerden hızlı bir şekilde kurtulmalı.

Pilot polisleri atlattığında haritadaki işarete doğru uçması gerekiyor ve işaretli yere geldiğinizde herkes otomatik olarak uçaktan atlıyor yıkıcı helikopter ile sizi sahilden alıyor  merak etmeyin fakat helikopterin pervanesine dikkat etmelisiniz sizi öldürebiliyor. Tüm bunlardan sonra yıkıcı sizi alırken aptal bir kaza olmaz ise yıkıcı sizi şehre doğru götürürken sinematik devreye giriyor ve ödemenizi alıyorsunuz.

son

Evet GTA Online’nın en zor görevlerinden birisi olan The Prison Break yani hapishaneden kaçış böylelikle sona eriyor. Film sahnelerini aratmayacak bu görev şüphesiz oldukça zor ama getirisi de oldukça iyi.

8.905 defa okundu. Etiketler: , , ,

Yorum

Yazan : Baran | Tarih : 1 Nisan 2017, Cumartesi, 19:18:06

Peki nasıl pilot polislerden kurtuluyor 2 saatiir kaçıyoruz

Yorum

*
*