Friday the 13th: The Game Counselor Rehberi

6 Haziran 2017, Salı, 20:48:25

0ED676B4-AE7A-4C7A-8366-3A3E54015C1E-7584-00000813988B9988

Counselor Rehberi

Counselorlarımız sessizlik içinde hareket etmek zorunda. Oyunda ana elementlerden biri korku. Karakter ne kadar çok korkarsa o kadar yerini belli ediyor. Karanlık noktalarda olmak, yalnız olmak, bir cesetle karşılaşmak gibi şeyler Friday the 13’te korkunuzu hızla arttırıyor; Jason için daha açık bir hedef haline geliyorsunuz. Yani Counselorlar ne kadar hızlı hareket ederlerse, o kadar ses çıkarıyorlar. Ne kadar ses çıkarırlarsa, Jason onların nerede olduğunu o kadar fazla görebiliyor. Stamina’ya güvenip nefessiz kalmak istemezsiniz. Ayrıca süre dolana kadar saklanamayız. Kaçarken aranılması gereken eşyalar var. Bulunan her eşyanın da ayrı bir önemi…

Counselor Perkler Roll Perk şeklinde, yani puanı verdikten sonra rastgele geliyor. Aynı çıkan ya da işe yaramayanlar ters tıkla satabiliyoruz. Ayrıca seviyemiz arttıkça farklı karakterler açılıyor, hepsinin de farklı özellikleri güçlü. Ancak oyunda karakter seçimi çok az fark yaratıyor. Asıl olan eşyaları hızlıca tamamlamak. Görevlerden hangilerinin gerçekleştiğini haritamızı açmak için kullandığımız “M” tuşu ile kontrol edebiliyoruz.

1-Polisle Kaçmak:

Polisi çağırmak ve her taritada bulunan 2-3 çıkıştan sadece birinde rastgele oluşan polise ulaşmak için telefonun hangi evde olduğunu bulmamız gerekiyor. Ama o kadar basit değil. Arama yapabilmek için genelde aynı evin dışında olan telefon hattını da tamir etmemiz; yani “Fuse” denilen parçayı da bulmamız gerekiyor. Fuse’u telefon kutusunu yerleştirip aramayı yaptığımızda polisin gelmesi için genelde 5 dakikalık olan geri sayım başlayacak. (Belirli Counselor Perk’leri bunun 3:50 gibi bir süreye de indirgeyebiliyor) Bekleme süresi dolduğunda haritanız varsa polisin hangi çıkışa geldiğini görebilir ve oradan yürüyerek çıkabilirsiniz. Unutmayın ki polisi aradığınızda Jason bunu duyabiliyor ve özellikle bir süre geçtikten sonra -hele de sona kalan oyunculardansanız- direk olarak o çıkışların önüne ışınlanabiliyor.

2-Dört Kişilik Arabayla Kaçmak:

4 Kişilik arabayla kaçmak için 1 adet “Jerry Can” (kırmızı benzin bidonu)’na, 1 adet “Battery” (sarı çizgili akü)ye, 1 adet de anahtara ihtiyacımız var. Arabayı ilk seferde yalnızca anahtara sahip olan çalıştırabiliyor, bir kez çalıştırdıktan sonra herkes kullanabiliyor. Arabanın hareket ettiğini fark eden Jason yanınıza ışınlanabilir, bu durumda Jason’ın arabadan çıkarıp öldürmek üzere olduğu arkadaşı kurtarmak için diğerleri de arabadan çıkıp Jason’ın sırtına vurmalıdır. Böylece her zaman olduğu gibi Jason belirli bir süre için donar ve Counselor kaçmış olur. Jason’ın önünde durup arabaya vurma ve motoru durdurma özelliği olduğunda araba kullanılırken bir ileri bir geri yöntemi izlenebilir.

3-İki Kişilik Arabayla Kaçmak:

2 kişilik araba 4 kişilik arabayla tamamen aynı ihtiyaçlara sahiptir. Ancak sadece 2 yolcu alabildiğinden öncelikle (mümkünse) 4 kişilik olan tamir edilmelidir. 2 kişilik araba sarı, 4 kişilik araba mavi renktedir. Jason araba aküsünün konulacağı ve şöför koltuğunun olduğu yere Trap koyabilir. Dikkat edilmesi gerekir.

4-Botla Kaçmak:

Suya kıyısı olan bazı haritalarda 2 kişilik arabanın yerini bot alır. 1 adet “Propeller”, 1 adet “Jerry Can” ihtiyacı vardır, anahtara gerek yoktur. 4 kişiye kadar yer vardır. Ancak Jason suda çok hızlı gittiğinden ve botta yakalandığınızda vurma, karşı koyma, silah kullanma özellikleriniz kalktığından direk ölürsünüz. Öldüreceği Counselor’ın yanına gelmesi yeterlidir.

Bunların dışında Tommy sahneye çağrılabilir. Tommy çıkışa yardımcı olmaz ancak oyuncuların hayatta kalmasını etkileyen önemli bir karakterdir. Oyunu izleyenler ya da ölenler arasından rastgele seçilir, inanılmaz cool bir sinematikle sahneye giriş yapar. Özellikleri diğer Counselorlardan çok daha iyidir (daha hızlı koşma, daha kolay kaçma) ve oyuncuların normalde seçebileceği karakterler arasında yoktur. Tek atışlık bir Shotgun’ı vardır.

239 defa okundu.

Yorum

Yazan : Mert | Tarih : 15 Haziran 2017, Perşembe, 18:34:25

Arabaya binme tuşu nedir ?

Yorum

*
*