FIFA 18 – FIFA ULTİMATE TEAM (FUT) Rehberi

29 Eylül 2017, Cuma, 12:23:29

IMG_7905

FIFA ULTİMATE TEAM (FUT) Rehberi

FIFA Ultimate Team geri dönüyor! Hayalinizdeki takımı oluşturun, çeşitli tek oyunculu ve online modlarda mücadele edin, yüksek Kimyalı Kadrolar kurmak için Oyuncu transfer edin ve binlerce gerçek marşla atmosferi hissedin. Ultimate Team’inizi kurmak için Paketlerden çıkan oyuncuları kullanın ya da Canlı Transfer Pazarı’nda öğe alıp satın.

SQUAD BATTLES

Squad Battles’ta haftalık liderlik tablosunda yer almak için oynayacaksınız. Günde birkaç kez, tüm dünyadaki gerçek oyuncular tarafından oluşturulan ve mücadele edebileceğiniz yeni rakip listeleriyle karşılaşacaksınız. Müsabakanın sonunda ulaştığınız son dereceye göre değişen ödüller kazanacaksınız. Dereceniz ne kadar yüksek olursa alacağınız ödül o kadar iyi olur.

Genel puanınızı artırmak istiyorsanız Öne Çıkan Kadro işinize yarayabilir. Öne Çıkan Kadrolar, FUT topluluğunun popüler üyeleri ve hatta gerçek futbolcular ve kulüpler tarafından hazırlanan takımlardır. Öne Çıkan Kadroyu yenmeyi başarırsanız, oynadığınız zorluk seviyesi ne olursa olsun belirlenen miktarda puan kazanırsınız.

GÖREVLER

Görevleri tamamlayarak becerilerinizi test edin ve ödüller kazanın. Jeton, Paket ve diğer oyun içi ödülleri kazanmak için transfer yapın, Kadronuzu ayarlayın ve sahada hedeflere ulaşın. Günlük Görevler her gün yenilenir ve size tamamlayabileceğiniz yeni Görevler verilir. Bu görevlerin birçoğu Web ve Eşlik uygulamalarından da tamamlanabilir. Mümkün olan en çok sayıda ödül kazanmak için görevlere her gün göz atın!

FUT 18’de tamamlayabileceğiniz haftalık Görevler de bulunuyor. Bu görevler Günlük Görevlere göre daha çok zaman ve çaba gerektiriyor, ancak daha büyük ödüller veriyor! Her gün yayınlanan beş adede kadar yeni Günlük Görev ve her hafta yayınlanan 10 adede kadar yeni Haftalık Görev ile FUT 18’de yapacak çok şeyiniz olacak!

KADRO KURMA GÖREVLERİ

Bu modda belirli gereksinimlere uygun Kadrolar yaratarak Kadro kurma yeteneklerinizi test edin. Gereksinimleri karşıladığınızda, Kadronuzu müthiş ödüller karşılığında takas edebilirsiniz.

Kadro Kurma Görevleri’ni sisteminizde ya da Mobil Eşlik Uygulamasıyla dilediğiniz yerde oynayarak Kulübünüzü geliştirin!

FUT CHAMPİONS

FUT Champions ile FIFA Ultimate Team’deki en üst seviye karşılıklı müsabakaya katılacaksınız! Günlük Eleme Usulü Turnuvada oynayarak Hafta Sonu Ligi’ne erişim dahil ödüller kazanın. Hafta Sonu Ligi’nde, FIFA Ultimate Team’deki en iyi ödülleri kazanmak için belirli bir süre içerisinde diğer oyunculara karşı mücadele edeceksiniz.

FUT Champions’ta rekabetçi sıralamalarda yükselin, ödüller kazanın ve zafere ulaşın.

DRAFT MODU

FIFA Ultimate Team oynamanın bir diğer yolu da Draft modudur; bu modda, sahip olmadığınız Oyuncularla oynayabilirsiniz. Formda oyuncular dahil FUT’ta bulunan tüm Oyuncular arasından rastgele seçilen futbolculardan istediğinizi Draft edebile- ceksiniz! Her pozisyonu doldurarak Kadronuzu kurun ve ardından dört turlu eleme usulü oynanan tek oyunculu ya da online çok oyunculu maçlarda mücadele edin.

Turnuvayı ne kadar üst sırada tamamlarsanız, alacağınız ödül de o kadar büyük olur.

SEZONLAR VE DOSTLUK SEZONLARI

Sezonlarda takımınızı sınayarak ödülleri toplayın.

Sezonlar, 10 maçtan oluşan, tek oyunculu ya da online çok oyunculu oynanabilen müsabakalardır. Yükselmek ve hatta lig şampiyonu olmak için yeterli sayıda maç kazanın! Bu moddaki yükselme, ligde kalma ve ligden düşme sistemi sayesinde bir maç kaybettiğinizde takımınız sezondan elenmez ve yenilgiyi telafi etme şansınız olur. 10. klasmandan 1. klasmana doğru ilerledikçe daha büyük ödüller kazanırsınız; sıralama yükseldikçe ödüller de güzelleşir.

Dostluk Sezonları ile beş maçlık Sezon formatında Arkadaşlarınıza meydan okuyabilirsiniz. Durumunuzu ve diğer istatistiklerinizi takip ederek Arkadaşlarınıza meydan okuyun!

KİMYA

Ultimate Team’inizin başarılı olabilmesi için Kimya çok önemlidir. Yıldızlar karması bir takım sahada iyi oynamanızı sağlayabilirse de Kadronuzdan maksimum performans almak istiyorsanız, Kimyanın doğru olması şarttır. Kimya ne kadar yüksek olursa takımınız maçlarda o kadar iyi performans gösterir ve maç kazanma şansınız artar.

Aktif Kadronuz görüntülenirken takımınızın Kimya Reytingi sağ üst köşededir. Takımın reytingini artırmak için oyuncuları tercih ettikleri pozisyonlarda oynatın, Uyruklarını, Liglerini ve Kulüp Kimyasını eşleştirmeye çalışın; yeşil çizgiler, futbolcular arasında güçlü bağ olduğunu gösterir. Doğru Teknik Direktöre sahip olmak ya da Sadakat kazanmak da Kimyanın artmasına katkıda bulunabilir.

Takımınızın ideal dengesini bulmak için Aktif Kadro ekranında oyuncu pozisyonlarını değiştirin ya da kadroya Kulübünüzden veya Transfer Pazarından yeni oyuncular ekleyin!

Kimya Tarzları

Ultimate Team’deki her oyuncunun bir Kimya Tarzı vardır. Takımınızın genel taktiğini en iyi şekilde geliştirmek için tamamlayıcı Kimya Tarzlarını birlikte kullanın. Belirli bir Kimya Tarzından etkilenmesi muhtemel özelliklerin yanında oklar belirir. Oyuncu Kimyası arttıkça okların rengi beyazdan yeşile döner.

Oyuncu niteliklerini geliştirmek için kullanılan stiller, yeni bir Stil uygulanana kadar aynı kalır. Kimya Tarzlarını Paketlerde ve Transfer Pazarı’nda bulabilirsiniz.

SÖZLEŞMELER

Oyuncuların sahada iyi bir performans sergilemelerinden önce, maça çıkabilmeleri için Sözleşmeleri olması gerekir. Aktif Kadro ekranındayken, bir Oyuncuyu vurgulayın, İşlemler menüsüne girin ve bu Oyuncuya Sözleşme uygulamak için MALZEMEYİ UYGULA’yı seçin. Durum bilgisi görünümüne geçmek ve Oyuncuların kalan Sözleşmelerini görmek için sağ çubuğu hareket ettirin. Önerilen Malzemeler özelliği, bir Oyuncu için ne zaman Sözleşme kullanmanız gerektiğini gösterebilir.

Paketlerden çıkan futbolcular yedi adet Sözleşmeyle başlar. Oyuna rahat bir başlangıç yapabilmeniz için, Başlangıç Paketinizden çıkan her oyuncunun uzun vadeli özel Sözleşmeleri (45 maç) vardır. Oynanan her maç bir Sözleşmeyi tüketir, ancak Futbolcu yedekler veya rezerv oyuncular arasındaysa ve sahaya hiç çıkmamışsa o maç için Sözleşme kullanılmaz.

KONDİSYON

FIFA Ultimate Team’de Kadronuzla maç yaptıkça Oyuncularınız yorulmaya ve Kondisyon seviyeleri düşmeye başlar. Kondisyon seviyesi düşük olan Oyuncular tam potansiyellerini gösteremezler ve bu oyuncuların maç sırasında sakatlanma riskleri daha yüksek olur.

Aktif Kadronuzu görüntülerken, bir Oyuncuyu seçin, İşlemler menüsüne girin ve Kondisyon malzeme öğesi uygulamak için MALZEME UYGULA’yı seçin. Durum bilgisi görünümüne geçmek ve Oyuncuların kalan Kondisyon seviyelerini görmek için sağ çubuğu hareket ettirin. Önerilen Malzemeler özelliği, bir Oyuncu için ne zaman Kondisyon öğesi kullanmanız gerektiğini gösterebilir.

Bir Oyuncunun Kondisyon seviyesini yükseltmenin diğer bir yolu da kendisini Kadronuzun Yedekler veya Rezerv Takım bölümüne koymaktır. Bu Oyuncular maç sırasında kullanılmadıklarında Kondisyonlarının bir bölümü yenilenir.

NOT: Paketlerden bulunan Oyuncular tam Kondisyonla başlar.

TRANSFER PAZARI

Transfer Pazarı, Kadronuzun genel reytingini ve Kimya Reytingini artırmak için satın alma, açık artırmaya koyma, öğe satma ve yeni Oyuncular bulma işlemlerini yapabileceğiniz yerdir. Aktif Kadronuza en uygun futbolcuyu kolayca bulmak için Futbolcuları Ad, Uyruk, Lig, Kulüp, Kalite, Pozisyon, Kimya Tarzı ya da Fiyat ölçütlerine göre filtreleyin.

541 defa okundu.

Yorum

*
*