Far Cry: Primal Nasıl Olacak?

5 Aralık 2015, Cumartesi, 15:07:11

farcryprimal1

Merakla beklenen yeni Far Cry oyunu Far Cry: Primal PS4 ve Xbox One için 23 Şubat 2016 tarihinde, PC için ise 1 Mart 2016 tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Merak edilen soru ise yeni Far Cry oyununun nasıl olacağı ve serinin diğer oyunlarından hangi özellikleriyle ayrılacağı. Bu yazımızda bu soruya cevap bulabilirsiniz.

Öncelikle oyunun çok eski dönemlerde geçtiğini belirtelim. Oyunun konu aldığı tarih Milattan önce 12.000 yılı. Oros isimli haritada henüz nesli tükenmemiş birçok vahşi hayvan (Mamut, Smilodon vs.) ve o dönemin bitki örtüsü ile karşılaşacaksınız. Açık dünya oynanımlı bir oyun olacak Far Cry: Primal 12 bin yıl öncesi dünyasını keşfetmenize olanak sağlayacak. Taş devrinde diğer kabileler ile rekabetin yanı sıra, doğaya karşıda büyük bir hayatta kalma mücadelesi vereceksiniz.

primal2

Herhangi bir aracın ve ateşli silahın olmayacağı yeni oyun gerçekçilik ve hayatta kalma mücadelesi üzerine kurulu bir oyun. Avcılık, toplayıcılık ve crafting gibi sistemlerin üst düzey bir gelişmişlikte oyuncular ile buluşacağını belirtelim. Oyunda oyuncular kesinlikle bir yerlerden silah alamayacak. Silahlarını kendileri üretecek. Taş çağında da yegane kaynaklar odun ve taş. Bunları birleştirerek ilkel baltalar, mızraklar ve uzaktan saldırı mekanizmaları geliştirmeye ve üretmeye çalışacaksınız. Hayatta kalmanız için yiyeceğe ihtiyacınız olacağı oyunda avlanma büyük bir yer teşkil edecek. Ayrıca oyunda ilkel çağlarda ateşin nasıl yakıldığını da deneyimleme fırsatı bulacağız.

primal3

Kabilelerin bulunduğu oyunda her oyuncunun bir kabile mensubu hatta bir kabile lideri olma şansı olacak. Kabilenizin menfaati sizi de etkileyeğinden oyunda kabileler oyuncular için büyük bir önem teşkil edecek.

Gece ve gündüz döngüsünün yer alacağı oyunda bu zaman değişimi oyunu büyük bir şekilde etkileyecek. Öyle ki geceleri daha farklı canlılar ile karşılaşmanın yanı sıra bazı canlıların geceleri daha bir saldırganlaştığına da şahit olacağız. Sabertooth ya da Smilodon olarak bilinen ve soyları tükenen kedi familyasına ait bir tür ise pet (Ayrıca Kurtlar vs.) olarak kullanılabilecek. Bu pet oyunun avlanma ve savaşma evrelerinde oyunculara yardımcı olacak.

Far Cry: Primal’ın Oynanış Videosu;

Minimum Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Win 7 64 ya da daha üst bir versiyon
İşlemci: Core i5-750 2.66GHz ya da Phenom II X4 955
RAM: 4 GB
Gerekli Boş Harddisk Alanı: 33 GB
Ekran kartı: GeForce GTX 460 ya da Radeon HD 5850 1024MB(+1024MB)
DirectX: DX 11

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Win 7 64 ya da daha üst bir versiyon
İşlemci: Core i7-3770 4-Core 3.4GHz ya da FX-8350
RAM: 8 GB
Gerekli Boş Harddisk Alanı: 33 GB
Ekran kartı: GeForce GTX 680 ya da Radeon R9 290X(+2048MB)
DirectX: DX 11

Devamı: http://www.magicgameworld.com/far-cry-primal-pc-sistem-gereksinimleri/

1.820 defa okundu. Etiketler: , , , ,

Yorum

*
*