Drakensang Online Başlangıç Rehberi

6 Temmuz 2012, Cuma, 15:51:53

Drakensang bilindiği üzere son popüler olan online oyunlardan. Oyuna yeni başlayan Drakensang oyuncuları için bu rehberi hazırlamış bulunuyoruz.

1-) Karakterinizi her 5 levelda bir Ustalıklardan (N basıp açabilirsiniz) güçlendirebilirsiniz:
hangi skillinizi daha çok kullanıyorsanız onu seçerek o skillinizi güçlendirmiş olursunuz.
Ayrıca her level atlayışınızda da ilgili sütunu bir üste taşıyarak altta yazan ekstra özelliği kazanırsınız. Örneğin;Bilgi kısmında her level atlatıp açtıgınızda ayrıca %1 hasar +%1 hp arttırmış olursunuz.

2-) Gruba girmek için birinin size grup daveti atması gerekiyor. Eğer siz grup kurmak istiyorsanız;
F tuşuna basın Oyuncu ara sekmesinden ya da arkadaş ara sekmesinden bir başkasına tıklayın ve aşağıdan da oyuncuyu gruba davet et butonuna tıklayın.

3-) Gruptan oyuncu çıkarmak içinde Grup sekmesine geçin ve oradan ilgili butona tıklayın ya da kendiniz çıkacaksanız Gruptan çık (kapı işaretine) basın.

4-) Ekranda Gruptaki karakterleri görürken Birden Grup kaybolursa telaşlanmayın. G tuşuna basmışsınızdır. G tuşu ile grubu gizleyip açabilirsiniz.

5-) M harfine basarsanız oyun içinde bulunduğunuz haritayı görebilirsiniz. Harita üzerinde gideceğiniz yeri, görevlerin olduğu noktaları ve grubunuzdaki diğer kişilerin harita üzerindeki konumlarını kolayca görebilirsiniz.

6-) Birisine mesaj atmak için F tuşuna basın. Oyuncu ara sekmesinden ilgili kişiye tıklayıp aşağıdan konuşma balonuna tıklarsanız yanda konuşma alanında onun ismi belirir ve istediğinizi yazarsınız.

7-) Nikini bildiğiniz birine mesaj atacaksanız (tırnaklar olmadan aralarda boşluklar olacak şekilde) “/w karakterinismi mesajınız” yazıp enterlarsanız mesajınız gider.

😎 Size mesaj atan en son kişiye kolayca cevap yazmak için “/r ” yapıp mesajınızı yazabilirsiniz.

9-) Oyunda bazı skiller var örneğin top çevirme, ağızdan alev kusma, halter kaldırma, Yeah diye bağırma vs gibi. Bu skillerin bazıları bakır, demir, altın sandıklardan çıkmakta. Bazıları kısa süreli olarak oyunculara dağıtıldı (yeah gibi) bazıları ise siteden andermant karşılığında alınabilir (halter kaldırma gibi) bunlar tamamen görsel amaçlıdır. Kimseye zarar vermez ve çantanızda bulunur, yer işgal eder.

10-) Oyunda bazı yardımcı hayvanlar var bunlar hakkında kısa bilgiler ise şöyle:
* Peri : Her oyuna girişinizde size verilen sandıktan perinin 4 adet parçası çıkabilir. 4 parçayıda tamamlarsanız köylerdeki makinelerde bu parçaları birleştirirseniz size peri verir. Peri size sadece köy ve PVP alanlarında %15 hareket hızı sağlar. diğer haritalarda hızınızı arttırmaz.
* Ejderha yavrusu: T basıp 20 000 andermanta alabilirsiniz. kasarken % 20 fazladan TP verir.
* Anka kuşu: 25 arkadaşınızı oyuna davet eder ve onlarda kasıp 15+ lvl olursa size bu kuş veriliyor. Bu kuş ise, öldüğünüz de sizi aynı yerde diriltmeye yarıyor. Ancak bu işlem saatte sadece 1 kere yapılabilir. 1 saat içinde 2 ve daha fazla ölümlerde kuşu kullanamazsınız.

11-) Oyunda itemler Beyazyeşilmavipembeturuncu olarak kötüden iyiye doğru sıralanmış durumda. Bir de sarı yazılı itemlar var bunlar eşsiz itemlar. Bosslardan düşebileceği gibi duruma göre normal yaratıklardan düşen eşsiz (unique) itemler de var.

Beyaz itemler üzerinde yazan özelliği verir. Ayrıca bir özellik vermez. Düşük level beyaz yüzük vs takarsanız hiçbir özelliği yoktur taksanız da olur takmasanız da. yeşil itemların +1 fazladan özelliği, mavilerin +2, pembelerin +3, turuncuların ise +4 fazladan özelliği olur.

Bu itemleri düşürdüğünüzde hakikat kristali (HK) gerekir ki bu itemleri kullanmak için tanımlayalım. İtemin leveli ve rengine göre istediği hakikat kristali sayısıda artar.

Ufak bir not: Her turuncu item pembeden ya da her pembe item maviden daha iyidir diye bir kural yoktur. HK ile açtığınızda bir alt item daha iyi bir üst itemden daha güzel çıkabilir.

12-) Düşen itemleri ve taşları birleştirebilirsiniz. örneğin; 4 yeşil item birleştirip bir mavi item elde edebilirsiniz. Bu işlemi köylerdeki Tezgahta yapıyorsunuz.

Birleştirirken koyduğunuz itemlerin hepsi farklı cins ise, %25 ihtimal koyduklarınızdan biri olarak bir üst item elde edersiniz. Aynı itemdan ne kadar çok koyarsanız o itemi elde etme şansınızda o oranda artar. Elde edeceğiniz itemin leveli ise, koyduğunuz dört parçanın ortalama seviyesini geçemez. örneğin;3 adet 27 lvl büyülü silah(mavi item) ve 1 adet 26 lvl büyülü eldiven koydunuz diyelim. ortalama 27 lvl altında olacağı için ; %75 ihtimal silah verse bile ortalama 27 lvl’den aşağı olacağı için size vereceği sıradışı item (pembe item) 27 lvl silah değil; bir alt level (21 lvl) silah olacaktır.

Taşları birleştirirken de aynı cins ve aynı level taşları birleştirmeniz gerekmekte.
13-) Kimi karakterlerin isimleri kırmızıdır ve sonunda (PVP) yazar. Bunlar köylerde olan bazı npclerden pvpyi açmışlardır. Pvpyi açan karakterler haritalarda kasarken veya dolanırken aynı şekilde pvp açmış diger karakterleri gördüğünde birbirleri ile savaşabilirler. Eğer diğer oyuncularda size bu şekilde saldırabiliyor ve ölüyorsanız bilin ki bu npclerin birinde sizde pvpyi hatayla açmışsınız demektir. Kingshill girişinde 3-4 ayrı npcden bu olayı kapatabilirsiniz.

14.177 defa okundu.

Yorum

Yazan : tolga doğan | Tarih : 26 Mayıs 2013, Pazar, 15:21:56

Eğer diğer oyuncularda size bu şekilde saldırabiliyor ve ölüyorsanız bilin ki bu npc lerin birinde sizde pvp yi hatayla açmışzsınız demektir. Kingshil girişinde 3-4 ayrı npcden bu olayı kapatabilirsiniz.
(BURALAR NERESİ VE BU OLAY NASIL KAPATILIR AÇIKLARMISIN)

Yazan : Falagar | Tarih : 26 Mayıs 2013, Pazar, 22:12:26

tolga şehir merkezlerinde bulunan bir npcden bunu yapabilirsin.Şu an ismini tam hatırlamıyorum ama 10-15 NPC’den birisi anlyacağın bir şehire git ve NPCleri tek tek dolaşarak bunu bul zaten toplasan 10 NPC var her şehirde

Yazan : ali | Tarih : 15 Haziran 2014, Pazar, 13:24:10

ben peri asasının 3. ve 4. üncü parçalarını nerde bulacağımı sorcaktım

Yazan : Drakensang Oyuncusu | Tarih : 28 Ocak 2017, Cumartesi, 13:56:12

Saol kardeş

Yorum

*
*